Wil jij jouw omgeving leefbaarder, groener en duurzamer maken en heb je hiervoor een goed idee of initiatief? Ga op ‘date’ met experts en andere initiatiefnemers! Leer andere ideeën kennen, leg contacten, bouw je netwerk uit en ga meteen aan de slag om jouw idee verder uit te werken. IVN organiseerde in 2015 op eFFect Festival opnieuw de Duurzame Dates Brabant, dit keer in samenwerking met de Werkplaats van Het Groene Woud.

Ja, ik wil meedoen!

Van meedenken tot meedoen
Van duurzaam voedsel, duurzame energie, leefbaarheid, groen in de wijk, mobiliteit tot participatie en communicatie; alle initiatieven zijn welkom bij Duurzame Dates. Ben jij echter al een stap verder en heb jij jouw idee al in de praktijk gebracht? Deel het dan met de wereld en kom je initiatief pitchen of demonstreren tijdens op het festivalterrein! Zo inspireer jij deelnemers die nog met een idee rondlopen. Je kunt jouw dienst of duurzaam product presenteren in bijvoorbeeld de Ruilhoek, Reparatiehoek of Ontwikkelhoek. En natuurlijk moet er op een festival ook gedacht worden aan de innerlijke mens. Heb jij het recept voor een lekker duurzaam product dat je bezoekers wilt laten proeven? Reserveer dan een plekje in ‘food-innovation-straat’ of de ‘Do it yourself eethoek’.

Heb je advies nodig om je initiatief verder te helpen? Wil je dat er meegedacht wordt met een brainstorm? Heb je materialen, gereedschappen of mankracht nodig? Zoek je een partner die je helpt je idee neer te zetten? Tijdens eFFect Festival wordt je in contact gebracht met experts én bezoekers! Ook ná het festival, we zorgen voor een duurzame match…

Wat is er te doen?
• Workshops #Durf te vragen, waarmee
initiatiefnemers worden ondersteund in het formuleren van hun hulpvraag
• Pitches/open podium om je initiatief bekendheid te geven
• Ontmoetingen tussen initiatiefnemers en experts, die hun ideeën verder kunnen brengen op het duurzame datesplein
• Manifestatie van initiatieven in een ruilhoek, ontwikkelhoek, energiehoek en reparatiehoek
• TED-talks en lezingen van mensen met inspirerende verhalen
• Korte excursies naar initiatieven in de directe omgeving, zoals de wolwerkplaats de Wollewei en voedseltuin Villa Nueva.

ZATERDAG 27 JUNI 2015 VAN 14:00 TOT 19:00 UUR EN ZONDAG 28 JUNI 2015 van 11:00 TOT 19:00 UUR

Tip: Ook al dien je zelf geen idee in, schuif gerust aan! Je maakt kennis met innovatieve plannen, raakt geïnspireerd, werkt aan je netwerk en doet mogelijkheden op voor duurzame samenwerking. Bovendien kun je jouw creativiteit, kennis of expertise inzetten om mooie ideeën verder te helpen!

IVN
IVN werkt aan een duurzame samenleving. Haar idee is dat betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. Daarom laat zij jong tot oud de natuur dichtbij beleven. Zij verbindt hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid, energie en duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op ivn.nl.

Speeddatingivn

Werkplaats Het Groene Woud
Via Werkplaats Het Groene Woud komen initiatieven en inzetbaarheid feilloos samen! Initiatiefnemers kunnen via www.werkplaatshetgroenewoud.com op zoek naar extra handen, materialen, advies en ideeën om initiatieven verder vorm te geven. Er zijn daarnaast ook genoeg mensen die zich juist willen inzetten om anderen te helpen. Ook zij kunnen zich aanmelden op deze website. De werkwijze is eenvoudig en de mogelijkheden zijn grenzeloos. Tijdens het effectfestival komt de Werkplaats Het Groene Woud als het ware tot leven. Via ‘Duurzame Dates’ en ‘Werkplaats Het Groene Woud-live’ brengen we je tijdens het festival in contact met experts, andere initiatiefnemers, bezoekers en organisaties die zich al aangemeld hebben op de website.

HGW Logo FC 105x150pxivn_logo_beeldmerkEffect Festival logologo_provincie

Aanmelden
Meld hier je initiatief of idee aan. Doe dit het liefst vóór 22 juni, zodat wij op zoek kunnen gaan naar experts. Voor meer informatie: Joost Barendrecht (IVN), 088-5003110, brabant@ivn.nl.

MELD JE DIRECT AAN VIA HET ONLINE FORMULIER!