Kim van Zeben

Kim van Zeben

Prettig-gestoorde mix van bruisend absurdisme
In deze krankzinnige, muzikale Tweede lijkt wederom niks te gek voor de fantasie en de stembanden van Van Zeben. “Ben je bang ofzo?”, vroeg een vriend haar laatst. “Altijd maar vluchten in rare stemmetjes en wonderlijke typetjes. Houd eens op jezelf alle kanten op te dirigeren! Weg met die angstbezweringen, wees jezelf!” Zal het Kim dit keer wel lukken om maat te houden…?

Nee, natuurlijk niet! Zo speelt ze in haar eentje een orkest van bijna vijftig man, twee Afrikaanse maffiabazen, een revue artiest uit het Polygoonjournaal en een operazangeres met een burn-out. Eén ding hebben ze gemeen met Kim, ze zijn allemaal toch wel een beetje bang voor verandering.

Mega-energieke cabaretière Kim van Zeben blinkt uit in hilarische ontroerende personages die zij met ogenschijnlijk groot gemak neerzet. Met haar snelle schakelingen, mooi gezongen liedjes, idiote stemmen, buikspreekacts en originele vondsten heeft Kim haar unieke stijl gevonden. Vorig seizoen toerde ze met haar eerste avondvullende programma 'Syndroom van Zeben' door het land. De pers was lovend over deze muzikale, verrassende alleskunner, roemde haar ‘meeslepende zelfspot’ en typeerde haar als ‘een wervelwind’ en ‘verrassend anders’.‘Overrompelende show en persiflage ineen’ - Theaterkrant**** ‘Een leven dat zeker getoond mag worden, een aanrader!’ - Toneelblog ‘Prettige gestoorde mix van bruisend absurdisme en meeslepende zelfspot’ - Friesch Dagblad

Tekst /spel: Kim van Zeben
Regie: Servaes Nelissen
Muziekbijdragen: Dante Boon , Rogier Hemmes, Mees Christeller
Tekstbijdragen: Yvon Weijers , Sytske van der Ster en Servaes Nelissen
Adviezen: Erik van Muiswinkel


Links